2010. március 31., szerda

fogalmak II

Ez a következő amit még sokan kevernek..... sokan azt hiszik hogy a skinheadek, a hungaristák és a nácik teljesen tök ugyan azok, holott nem sok közük van egymáshoz igazából, de van aki az alapján általánosít, hogy bakancs van rajtad akkor te már valami fasiszta vagy és kész!

Ezt szeretném tisztába tenni

A hungaristák:
Gond az legelőbb, hogy sok fiatal bandába verődik, és mivel az hazafi és ezért lehet bandázni meg hőbölögni, ebben egyet lehet érteni ezért hungaristák és ez van!
Az, hogy valaki hungarista nem jelenti azt, hogy utálja a feketéket, ázsiaiakat, vagy bárki mást! A hungarista a hazáját, Magyarországot szereti - az már más kérdés, hogy sok hungarista van aki ezt a kettőt összemossa, de alapvetően nem erről szól. És a média is ezt próbálja sulykolni, manipulálni...

Saját vélemény: Ez egy olyan dolog ami minden magyar szívügye lenne ha ezt is nem keverték illetve kevernék máig sok mindennel, mert a haza szeretet szép és jó dolog, de egy kis gondolkodással sokkal többre lehetne menni mint azzal hogy már lassan egy száz éve elvesztett területi egységet követelnek vissza....
Attól hogy nekik fáj neked fáj nekem fáj, az Eu még leszarja Trianont, és ez ellen már nem lehet mit tenni ez van. Ezt fel kell fogni, és tovább lépni, most arra kéne koncentrálni hogy a most meglévő cseppnyi magyar országra vigyázzunk, és esetleg egy kicsit kikupáljuk, és jobb fényben tüntessük fel. Hogy megint büszkén lehessen azt mondani ÉN MAGYAR VAGYOK, ÉS BÜSZKE RÁ! Mert teljesen megértem azokat is akik azt mondják, ezt az országot nem menti meg semmilyen csoda és ahogy tehetem külföldre megyek és megpróbálok élni valahogy, mert itt nem lehet!

Náci:

Itt természetesen nem a felül írott Német Nemzeti szocialista megfogalmazást fogom ismét elővenni hiszen ahhoz azoknak akik ma magyar országon olyan fene nagy nácinak tartják magukat, na nekik semmi közük ahhoz sőt sokan még a nemzeti szocialista kifejezésen is csak nagyokat néztem amikor megkérdeztem tőlük tudják-e mi az?

A Náci alap elvek amiket ma magyar országon aki Nácinak tartja magát követi, bár még ebben sem vagyok biztos, mert ebből (igen még ebből is!!!) divat lett, nagy náci úriemberek cigányul káromkodnak az utcán, és hát hogy is mondjam a Dögös Robit nem a legnagyobb fajgyűlölő zenék közé sorolom, bár ki hogy van vele, ez csak az én véleményem!
Szóval diszkréten szólva, ebből is divat lett akkor miből nem lesz?

Skinhead:

A munkás osztály fiai, mivel a 60-as 70-es években gyakoriak voltak az utcai verekedések, ezért a nagyon rövid illetve kopasz haj viselelet volt az előnyös. Ezt sem ők találták ki, a Római hadseregben volt először egyenruha és egyen páncél, ezt sokan tudják, de azt hogy a római seregben borotválták le az újoncok haját először azt kevesen, és ennek meg van a harctéri előnye. A skinheadek ápoltak és mindig tiszta a ruhájuk hogy ezzel is kifejezzék a tisztaságukat és annak fontosságát! ( itt nem feltétlen a faji tisztaságra kell gondolni!)
Egy téveszmét fel is számolnék most, kezdetben a skinheadek nem voltak rasszisták, most nem írom le a komplett storyt de akit érdekel annyit írok neki
olvasson utána mi a különbség a szervezetek között:

Az alap társaság az alap elvekkel ők voltak az első skinheadek!
S.H.A.R.P. ez annyit tesz mint: (Skinheads Against Racial Prejudice – Szkinhedek a Faji Megkülönböztetés Ellen)
ÉS utódja: ARA (Anti-Racist Action – Antirasszista Akció)


Ők a gazdasági problémákat vették a nyakukba, és a recesszió miértjét keresték:
R.A.S.H. (Red and Anarchist Skinheads - Vörös és Anarchista Szkinhedek)

Itt szeretnék egy Wikipédiás beillesztést csinálni:

Hivatalosan 2008-tól a RASH szervezet hívei is megtalálhatók az országban.

2008. április11-én kisebb médiavisszhangot kaptak azok a szélsőjobboldal ellen fellépő fiatalok, akik budapesten a Hollán Ernő utcában „Kopaszok a nácik ellen” (eredetileg német nyelven: Skins gegen nazis) feliratú transzparenst emeltek a magasba, ezzel nyilvánítva ki nemtetszésüket a Magyarországon továbbra is rohamosan terjedő téveszmével szemben, ahol is a szkinhedeket a szélsőjobboldallal azonosítják. A magyarországi RASH tagjai tevékenyen részt vettek a 2009. február 14-i Becsület napja megemlékezés 60-80 fős ellentüntetésének szervezésében.

Remélem ha ezt elolvastad egy kicsit átgondolod amit eddig tudtál/hittél, ha ezeket eddig is tudtad akkor az azt jelenti hogy ebben a témában kúltúráltabb vagy mint az ország 95%-a és ez elég szomorú statisztika abból a szempontból is hogy magyar országon kb. 50% használja ezen kifejezések egyikét egy héten legalább egyszer, vagy hallja valakitől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése