2010. március 30., kedd

fogalmak

a Két legnépszerűbb melyet a két nagy pártra használnak manapság a náci és a komcsi, most ezt a kettőt fejtem ki egy kicsit részletesebben mint ahogy a többség ismeri:

Kommunizmus:

Az az államforma ami a kapitalizmust nem engedi érvényesülni, és minden potenciális tőkét, és céget az állam és a közösség birtokol (itt a példa hogy az mszp miért nem kommunista: ha azok lennének akkor a büdös életben szóba nem kerül az egészség ügy privatizációja)
Szóval a kommunizmusban nincs születési előjog és társadalmi megkülönböztetés!
három réteg lenne a filozófusok, akik a társadalom gondolkodó tisztviselő rétege, a munkás osztály,
és a rend fent tartási intézmények dolgozói (fegyveres erők) rendőrség katonaság.....

Nacionalizmus:

Nácizmus, Nemzeti szocializmus,
Lényege, a létbiztonság megteremtése, nem habozik cenzúrát alkalmazni, korlátozni az egyén vagy komplett társulatok hatalmát szabadságát, része még az árja faj elmélet érvényesítése is, ami az Übermensch-en alapul, azaz a német "faj minden másiknál feljebb való ( így a magyarnál is) és egyedül érdemli meg a túlélést a többi nép azért van hogy a németeket szolgálja! Jellemző a rasszizmus minden mértékben. Ez is ez előbb említett elméleten alapul! (itt az ellenpélda itt is, ha a fidesz akkora náci párt lenne miért hagynák az orbánt ott ahol van most? Ja ez csak azért kérdés mert orbán viktor eredeti neve Orsós Viktor, ha jól tudom....)

1 megjegyzés:

  1. Én a kommunizmushoz még azt is odatettem volna, hogy anyagilag, és eszmeileg is mindenkit egyformának akartak elfogadni, és arra törekedtek, hogy annyira egyenlő legyen mindenki, hogy pénzre nincs is szükség, hiszen minek, ha mindenkinek ugyan annyi van?

    VálaszTörlés